Niet het moment maar het nagonzen

gedichten

Dien L. de Boer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Niet het moment maar het nagonzen

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 9789491773150, 60 blz., September 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 97 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

beschrijving

Kunst wordt van leven gemaakt. En in het beste geval wordt de blik van de lezer een beetje gekanteld door het oog van de dichter.

Steden, dorpen, snelwegen, de natuur, ouders, kinderen en geliefden; het is er allemaal in de poëzie van Dien L. de Boer. De beelden waarin zij die onderwerpen beschrijft hebben een prikkelende complexiteit, terwijl het vocabulaire toch toegankelijk blijft.

Onderweg-zijn speelt een rol en sinds zij zich vestigde in het Friese dorp Exmorra is ook het contrast tussen stedelijk leven en dat op het platteland een onderwerp dat terugkeert. De verwondering over het schrijven zelf is nooit ver weg en de gedichten proberen al zoekend en vragend de woorden te vinden die de blik van de lezer een beetje kantelen.

Dien L. de Boer (1957) volgde de Hogeschool voor de Kunsten en studeerde Nederlands. Zij werkte als redacteur en freelance publicist, schreef artikelen over literatuur, theater en muziek. Ze verhuisde in 2005 van Amsterdam naar Friesland, waar ze organisator is van het poëziefestival in een stelpboerderij: Dichter op de Deel. Dien publiceerde haar poëzie onder meer in literair tijdschrift Het Liegend Konijn en las voor op verschillende festivals.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.