Circusdieren in gedichten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Circusdieren in gedichten

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789491773068, geïllustreerd, 48 blz., October 2013
Formaat: 25.8 (h) x 20.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 347 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

redactie: Peters Kasper

illustrator: Wouter Gresnigt

redactie: Maurice van Dijk

beschrijving

'Circusdieren in gedichten' is een prent- en dichtbundel voor kinderen én volwassenen, geïllustreerd door Wouter Gresnigt. Enthousiast geworden door zijn illustraties vond dichter Kasper Peters tien collegadichters die graag mee wilden werken aan deze bundel. Elk van hen dicht een dier toe. Zo vertolkt JP Rawie de zebra, Daniël Dee de beer en Ellen Deckwitz de neushoorn. Een wel zeer bijzonder gedicht is dat over de leeuw, dat nog van de hand is van de in 2010 overleden dichter Driek van Wissen.

Fascinatie
Illustrator Wouter Gresnigt is van kinds af aan al gefascineerd door alles wat met het circus te maken heeft. Met 'Circusdieren in gedichten' wilde hij die fascinatie ook aan (zijn) kinderen meegeven door er tekeningen van te maken en circusdieren als mensen te laten fungeren; de olifant als spreekstalmeester, de aap als muzikant, de neushoorn als clown.

Tien dichters
Dichter Kasper Peters was direct verkocht toen hij Wouters prenten zag. Daar kon Kasper wel gedichten op laten maken. Niet snel daarna had hij tien enthousiaste collegadichters gevonden die graag mee willen op dit avontuur. Op alfabetische volgorde zijn dat: Ellen Deckwitz, Danïel Dee, Remco Ekkers, Aly Freije, Fieke Gosselaar, Paul Janssen, Ton Peters, Jean Pierre Rawie, Rense Sinkgraven en (postuum) Driek van Wissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.