Petrichor verhalen

Lotte Lentes; Paul van Dijk; Marcel Wortel

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789491773013, geïllustreerd, 90 blz., April 2013
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 131 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

beschrijving

Schrijverscollectief Petrichor bestaat uit Lotte Lentes (1990), Paul van Dijk (1976) en Marcel Wortel (1973). Sinds de lente van 2011 bundelen zij hun krachten en onder elkaars toeziend oog schrijven zij korte verhalen, soms absurd en geestig, soms beangstigend realistisch.
De eerste bundel Verhalen is een 'best of Petrichor' van de afgelopen twee jaar, waarin een grote verscheidenheid aan stijlen en thema's aan bod komt. Een bundel vol humor, bespiegelingen, platvloersheden en kleine observaties.

"Ruik je dat? Die geur van lichte rosé. Als een citronellakaars op tafel, het parfum van de langslopende vrouwen, als verse fruits de mer. Waar komt dat vandaan? Je houdt je ogen een beetje toegeknepen en je snuift. Alsof je drinkt door je neusgaten. Een geur om langzaam dronken van te raken. Je opent je ogen weer en kijkt rond. Je ziet de mensen gejaagd met aktetassen boven hun hoofd zich een heenkomen zoeken. Dan kijk je naar het zand en begrijp je het: daar zijn de kleine inslagkraters van de eerste regendruppels. Waterdamp kringelt omhoog en vertelt van deze verlossende regenbui. Eindelijk."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.