Statistiek, validatie en meetonzekerheid voor het laboratorium

Dr. J.W.A. Klaessens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Statistiek, validatie en meetonzekerheid voor het  ...

paperback/ gebrocheerd: € 58.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491764363, 304 blz., April 2019
Formaat: 24.2 (h) x 16.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 517 gram.

Uitgever: Syntax Media

serienaam/reeks: Heron-reeks

beschrijving

Dit boek verschaft een laboratoriummedewerker de hulpmiddelen voor een juiste toepassing van de statistische technieken die hij bij zijn dagelijkse werkzaamheden nodig heeft. Het bevat alle statistische basistechnieken voor het laboratorium en veel praktijkvoorbeelden. Met zijn benadering vanuit de laboratoriumpraktijk is het boek uitstekend bruikbaar voor toepassing in het hoger onderwijs en bij nascholingscursussen.

In de 4e druk zijn twee hoofdstukken sterk veranderd en uitgebreid: hoofdstuk 8 over validatie en hoofdstuk 10 over meetonzekerheid. In deze hoofdstukken komen nu naast chemie en microbiologie, ook medische analyses en fysische metingen ruim aan bod.
Het boek bevat een uitgebreide inhoudsopgave, een register, tabellen en samenvattingen per hoofdstuk.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dr. Jo Klaessens adviseert laboratoria op de gebieden van kwaliteit en statistiek en geeft ook trainingen in deze vakken. Hij is voorzitter van de NEN sub-commissie statistische toepassingen en auteur van boeken op het gebied van statistiek in het laboratorium. Hij produceert kwaliteitssoftware voor het laboratorium. Hij treedt op als interim-manager en heeft verschillende laboratoria begeleid bij het opzetten en implementeren van kwaliteitssystemen. Hij is eigenaar van StatAlike B.V.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.