Chromatografie

R.S. Deelder; G.J. de Jong; J.H.M. van den Berg

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 46.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491764233, geïllustreerd, June 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 434 gram.

Uitgever: Syntax Media

serienaam/reeks: Heron-reeks

beschrijving

Chromatografische technieken en analyses worden in ieder modern laboratorium dagelijks op ruime schaal toegepast. Tegenwoordig worden hiervoor vaak geautomatiseerde instrumenten gebruikt. Kennis van de theoretische achtergronden en inzicht in de technieken blijft echter noodzakelijk voor een goede methode-ontwikkeling en voor efficiënt gebruik van de apparatuur. Dit beknopte leerboek verschaft deze achtergrondkennis.
Door een goede selectie uit de inhoud van dit boek kan zowel de doorsnee analyticus/chromatografie-gebruiker als de toekomstige chromatografie-specialist de voor zijn niveau van werk noodzakelijke basiskennis verwerven.
Het boek bestaat uit drie delen. Na een inleidend hoofdstuk wordt in het eerste gedeelte aandacht geschonken aan de fysische en fysisch-chemische achtergronden van het chromatografische scheidingsproces; verschijnselen zoals stroming, stoftransport en verdelingsevenwichten komen hier aan de orde. Het tweede gedeelte van het boek is gewijd aan de praktijk van de gaschromatografie en het derde deel handelt over de praktijk van de vloeistofchromatografie.
In deze 3e druk zijn enkele nieuwe ontwikkelingen in de vloeistofchromatografie toegevoegd, zoals HILIC, LC-MS en UPLC.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.