Exact communiceren

richtlijnen voor de communicatie over natuurwetenschappelijk onderzoek

R. van der Laan

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 27.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491764202, geïllustreerd, June 2017
Formaat: 24.2 (h) x 16.9 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 342 gram.

Uitgever: Syntax Media

serienaam/reeks: Heron-reeks

beschrijving

Dit boek is samengesteld voor studenten van het middelbaar en hoger technisch onderwijs en van het wetenschappelijk onderwijs om als leidraad te dienen bij de schriftelijke en mondelinge communicatie over natuurwetenschappelijk onderzoek.

Gekozen is voor een indeling in schriftelijke en mondelinge communicatie. Algemene rapportagetechniek en het maken van een labjournaal en meetrapport komen aan de orde. Hierbij worden ook vele taalkundige richtlijnen gegeven en wordt het maken van goede figuren en tabellen behandeld. Na een hoofdstuk over het schrijven van een practicumverslag, volgt een uitgebreid hoofdstuk over het doen van literatuurstudie en het zoeken op internet. Het deel over schriftelijke communicatie wordt afgesloten met een hoofdstuk over zakelijke communicatie, zoals de sollicitatiebrief en het voeren van een zakelijk gesprek.
Na de schriftelijke communicatie beschrijft de auteur het presenteren door middel van een voordracht, met een poster en met een website. Als laatste geeft hij een aantal richtlijnen voor werkoverleg en vergaderen.

In deze 7e druk zijn diverse correcties en aanvullingen aangebracht en is een nieuwe paragraaf over citeren met de computer toegevoegd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.