Organische chemie voor het beroepsonderwijs

A.G.A. van der Meer; R.J. Dirks

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Organische chemie voor het beroepsonderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 48.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491764165, geïllustreerd, June 2016
Formaat: 24.3 (h) x 16.9 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 891 gram.

Uitgever: Syntax Media

serienaam/reeks: Heron-reeks

beschrijving

Dit full colour leerboek is bedoeld voor alle beroepsopleidingen met een flink deel organische chemie in het curriculum. In deze 2e verbeterde druk zijn de systematische namen aangepast aan de laatste IUPAC-richtlijnen. Deze hebben voornamelijk betrekking op de positie van het plaatsnummer van de functionele hoofdgroep: direct voor de uitgang in plaats van voor de hoofdnaam.
Richtlijn voor omvang en niveau van dit boek is het middelbaar laboratoriumonderwijs in de chemische richting, maar dan wel MLO-plus. Het boek heeft een duidelijke hoofdstuk- en paragraafindeling en verschillende theoretische begrippen zoals isomerie, mesomerie, elektronenconfiguraties en reactiemechanismen komen op meerdere plaatsen in het boek terug. Hierdoor is het mogelijk het boek langs verschillende leerwegen te doorlopen; een docent kan immers altijd besluiten onderdelen over te slaan.
De auteurs leggen waar mogelijk verband met de chemisch-analytische laboratoriumpraktijk en er worden voorbeelden gegeven uit het dagelijks leven. Het taalgebruik is eenvoudig gehouden en het boek bevat ter verduidelijking van de tekst vele afbeeldingen, die door de auteurs speciaal voor deze herziening zijn gemaakt.
Al met al is dit boek een rijke en toegankelijke bron van organisch-chemische kennis voor het beroepsonderwijs.
De antwoorden van de opgaven in het boek zijn te vinden op de website www.mlochemie.nl . Hier staan ook voor ieder hoofdstuk oefeningen met feedback en verwijzingen naar extra uitleg en animaties.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.