Klinische chemie en hematologie voor analisten 1

E. ten Boekel; B.A. de Boer

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 52.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491764103, geïllustreerd, June 2015
Formaat: 24.2 (h) x 16.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 822 gram.

Uitgever: Syntax Media

serienaam/reeks: Heron-reeks

beschrijving

Dit boek is, evenals deel 2, vooral bedoeld voor laboratoriumopleidingen op MBO- en HBO-niveau. De leerstof in de boeken voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de opleiding voor een analist werkzaam in een klinisch chemisch en hematologisch routinelaboratorium. De boeken vormen bovendien een uitstekend naslagwerk voor analisten die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.
In deze tweede druk zijn vrijwel alle hoofdstukken aangepast en/of geactualiseerd en is ook een groot deel van de afbeeldingen vernieuwd. Aan deel 1 zijn bovendien vijf nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Het gaat om een hoofdstuk over de algemene eigenschappen en functies van bloed, een hoofdstuk over vloeistofchromatografie en (eiwit)elektroforese, een hoofdstuk over atomaire emissie- en absorptiespectrometrie, een hoofdstuk over hemocytometrie en flowcytometrie en tenslotte een algemeen hoofdstuk over endocrinologie.
Aan deze uitgaven is door een groot aantal deskundigen uit de beroepspraktijk meegewerkt. De hoofdstukken zijn op elkaar afgestemd, maar je kunt ze ook afzonderlijk lezen. Alle hoofdstukken zijn voorzien van duidelijke illustraties, casuïstiek en opgaven. Het boek bevat naast de basiskennis tevens verdiepingsstof, aangegeven in aparte, blauwe kaders. Deze verdiepingsstof is met name geschreven voor het HBO.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.