6 minuten wachten op geluk

100 bijzondere ontmoetingen met vreemden

Marjan Knippenberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
6 minuten wachten op geluk

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789491757532, geïllustreerd, 144 blz., November 2017
Formaat: 22.0 (h) x 16.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 471 gram.

Uitgever: BigBusinessPublishers

beschrijving

Ruim twee jaar liftte Marjan iedere woensdag naar haar werk. En ook weer terug naar huis. En wat werd ze daar gelukkig van!
Ze ontmoette 166 vreemden die zo vriendelijk waren om haar een stukje op weg te brengen. Mensen uit alle lagen van de bevolking. Mensen buiten haar dagelijkse bubbel. Van advocaat tot rioleringsmedewerker, van manager tot vrachtwagenchauffeur, van vluchteling tot docent. Twee mannen uit Jemen op weg naar de bruiloft van hun zus, een kindje onderweg naar chemotherapie, een aanstaande vader, zich haastend naar de geboorte van zijn zoontje.
In deze microkosmos, naast elkaar in de auto, ontstaat er een uitwisseling. Twee vreemden die zich voor elkaar openstellen in een bijzondere setting. De liftgevers deelden persoonlijke dingen. Soms interessant, soms ontzettend grappig, soms inspirerend, soms enorm ontroerend. Ontmoetingen die plezier geven, je wereldbeeld verrijken en veel positiever maken.
Liften is een prachtige metafoor voor het leven. Je moet je kwetsbaar opstellen, de controle loslaten en op een ander vertrouwen. Compleet vertrouwen in wat er op je pad komt. Letterlijk.
In dit boek vertelt Marjan over 100 ontmoetingen en waarom ze daar zo gelukkig van werd. Een aantal van haar liftgevers geeft op hun beurt antwoord op de vraag waar zij gelukkig van worden.
De gemiddelde wachttijd op een lift was zes minuten. Zes minuten wachten op weer een bijzondere ontmoeting. Zes minuten wachten op geluk.
Een lief boek over verbinding, spontaniteit, lef, loslaten, vertrouwen en geluk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.