Het familiestatuut

voor continuiteit van het familiebedrijf en harmonie in de familie

Jacqueline van Zwol; Albert Jan Thomassen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het familiestatuut

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491757495, geïllustreerd, May 2017
Formaat: 23.6 (h) x 17.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 442 gram.

Uitgever: BigBusinessPublishers

redactie: Peter Spijker

beschrijving

Vroeg of laat komt een familiebedrijf voor nieuwe keuzes te staan. Hoe gaan we verder? Wie heeft welke rol? Hoe houden we de familie erbij betrokken? Lastige vragen, want de belangen van de familie, het bedrijf en de eigenaren willen nog wel eens botsen.
Het opstellen van een familiestatuut is een uitstekend middel om het gesprek op gang te krijgen, de belangen en opvattingen te verhelderen en goede afspraken te maken.
In dit boek vertellen Jacqueline van Zwol en Albert jan Thomassen waarom je een familiestatuut opstelt, wat je er in zet en hoe je het aanpakt. Ze geven talloze voorbeelden uit de praktijk van kleine en grote familiebedrijven en reiken praktische handvatten aan om direct mee aan de slag te gaan.
'Goed boek, het gesprek met de familie heeft ons veel opgeleverd.'
'Heel handig om de familieden voor te bereiden op het gesprek.'
'De voorbeelden van familiestatuten zijn voor ons heel waardevol gebleken.'

Jacqueline van Zwol begeleidt familiebedrijven bij generatiewisseling. Ze schreef Gespreid bedje of spijkerbed - Over opvolgers in familiebedrijven. Ze is adviseur, mediator, commissaris en coach voor vele bedrijfsfamilies.

Albert Jan Thomassen maakt als adviseur de dilemma's helder die zich voordoen rondom familiebedrijven en begeleidt families bij het maken van hun familiestatuut. Hij is directeur van FBNed | Familiebedrijven Nederland.


Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.