Dynamisch organiseren

stop met (re)organiseren! het gaan vanzelf!

Glenn Frijde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dynamisch organiseren

paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491757426, geïllustreerd, 192 blz., November 2016
Formaat: 22.0 (h) x 18.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 433 gram.

Uitgever: BigBusinessPublishers

illustrator: David Velt

redactie: Nienke Van Oeveren

beschrijving

Veranderingen en vernieuwingen volgen elkaar steeds sneller op. Organisaties blijken niet wendbaar genoeg, ze lopen vast in structuur en maken te weinig gebruik van de talenten van mensen. Dat komt omdat heersende bedrijfskundige principes zoals efficiency en hiërarchie niet geschikt zijn voor het huidige tempo. Sterker nog: ze slaan het broodnodige initiatief en daarmee het aanpassingsvermogen dood.
In dit boek wijst Glenn Frijde de weg naar een dynamische organisatievorm waarin mensen op natuurlijke wijze naar talent en toegevoegde waarde betekenisvol samenwerken. De oplossing ligt niet in een nieuw statisch model, maar in organisch samenwerken vanuit nut en noodzaak, eigenaarschap en zelfregie.
In een natuurlijke samenwerking ontstaan bij elk vraagstuk nieuwe samenstellingen van benodigde talenten. Daardoor is het niet nodig om de organisatie steeds weer af te breken en te reorganiseren. In deze samenwerking heeft het management een compleet andere rol. Dynamisch organiseren is uiterst inspirerend en verbluffend praktisch. Je moet wel fundamenteel anders leren kijken.

Glenn Frijde is organisatieadviseur en bedrijfskundige en gefascineerd door de vraag wat samenwerken succesvol maakt. Hij ondersteunt bedrijven bij dynamisch organiseren en helpt hen bij de transitie. Zijn opdrachtgevers lopen uiteen van industrie tot maatschappelijke opvang en van verzekeraars tot IT-bedrijven. Frijde is directeur/eigenaar van beROCT en geeft lezingen over dit nieuw bedrijfskundigkundig perspectief.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.