Thuis bij Zandbergen

140 jaar jeugdzorg

Maurice Van Lieshout

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Thuis bij Zandbergen

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491757075, geïllustreerd, 188 blz., October 2014
Formaat: 22.8 (h) x 22.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 810 gram.

Uitgever: BigBusinessPublishers

illustrator: Ananda van der Pluijm

trefwoorden: amersfoort daan mulock houwer internaten pleegzorg

beschrijving

Maatschappij Zandbergen begint in 1874 als organisatie van burgers die weeskinderen een opvoeding in een degelijk gezin willen bezorgen. In 140 jaar groeit Zandbergen in Amersfoort uit tot een vernieuwende organisatie die op eigen wijze hulp verleent aan kinderen en gezinnen thuis, in pleeggezinnen en in kleinschalige tehuizen.

Maurice van Lieshout verbindt in dit rijk geïllustreerde boek de veelbewogen geschiedenis van Zandbergen met de ontwikkeling van de Nederlandse jeugdzorg in het algemeen. De bejegening en behandeling van cliënten staan in die geschiedenis centraal. In tien persoonlijke verhalen komen zij zelf aan het woord.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maurice van Lieshout (1953) was van 1996 tot eind 2000 hoofdredacteur van 0|25, een vakblad voor beroepskrachten in de jeugdsector. Daarvoor was hij onder andere eind- en plaatsvervangend hoofdredacteur van Jeugd en samenleving, Psy en het Tijdschrift Kindermishandeling. Sinds 2001 is hij hoofd- en eindredacteur van het historisch Tijdschrift Oud-Utrecht.
Hij schreef tientallen artikelen en was auteur, samensteller c.q. (eind)redacteur van een tiental boeken over jeugdzorg, jeugdbeleid, historische en literaire onderwerpen. In 2012 verzorgde hij verschillende bijdragen voor de historische Canon Zorg voor de Jeugd Nederland. Samen met fotograaf Erik Christenhusz publiceerde hij in 2008 Bang voor bloemkool. Reportages uit de kinder- en jeugdpsychiatrie. In 2012 verscheen Vosseveld, 90 jaar zorg voor kwetsbare kinderen, een geschiedenis van het landgoed Vosseveld in Soest en van de kinderpsychiatrische kliniek die daar gevestigd was van 1969 tot 2012.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.