Je tweede carriere

nieuwe loopbaankeuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag

Donald Suidman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Je tweede carriere

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491757006, geïllustreerd, 192 blz., September 2013
Formaat: 23.0 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 462 gram.

Uitgever: BigBusinessPublishers

serienaam/reeks: Je tweede carrière

redactie: Pien Heuts; Feico Houweling; Maria van Rooijen; Hellen Kooijman; Luuk Obbink

trefwoorden: carriereswitch

beschrijving

Je bent 45-plus en je wil graag (ander) werk, maar de kansen op een andere baan zijn momenteel niet erg groot. Dit verfrissende en inspirerende boek haalt je uit je dip, helpt om je oogkleppen af te zetten en alternatieven te bekijken. Vind ik andere dingen belangrijk dan toen ik 25 was? Ben ik ondernemer? Wat is mijn talent eigenlijk? En waar kom ik met mijn ervaring goed tot mijn recht?

Je tweede carrière staat vol met openhartige ervaringsverhalen, informatieve overzichtsartikelen en praktische tips. Invuloefeningen en checklists zetten je aan het werk. Is een carrièrecoach iets voor mij, en hoe vind je een goede? Hoe ontdek je eigenlijk je talent? Loopbaancoaches vertellen hoe je je kansen - en je plezier - vergroot.

Volgens deskundigen heeft de vaste baan zijn langste tijd gehad. We zijn op weg naar een 'klusseneconomie'. Wie wil werken, moet goed kunnen formuleren wat hij te bieden heeft, en goed kunnen samenwerken in wisselende netwerken. Wat betekent die ontwikkeling voor jou? En hoe verkoop jij jezelf in de nieuwe economie?

Met tips en adviezen van onder anderen talentontdekker Jan de Dreu, loopbaanprofessional Aaltje Vincent, 45-pluscoach Leni Minderhoud, publicist Heleen Crul, hoogleraar Ton Wilthagen, mindsetter Cees Harmsen, generatiedeskundige Aart Bontekoning en trendwatcher Ronald van den Hoff.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHet leek er even op dat er niks ergers was dan werkloos worden na je 45ste. Dan kon je het schudden. De groep was hopeloos en afgeschreven in deze arbeidsmarkt. Het boekje Je 2de carrière biedt hoop voor de oudere werkzoekende. Werk vinden kan wel, zolang je de bakens maar flink verzet en je op een nieuwe manier denkt.
Het boekje is meer een uit zijn krachten gegroeid tijdschrift dan een boek om van voor naar achteren te lezen. De pagina's hebben een fijne opzet (en opmaak) om doorheen te bladeren en er dingen uit te pikken. Het ene advies (netwerken) klinkt beter dan het andere (je passie zoeken) , maar een algemene pasklare oplossing voor 45-plussers is er dan ook niet.
Er staan succesverhalen in, maar ook de treurige gevallen waarbij je vermoedt dat het nooit meer wat wordt. Dat de bedrijven waar redactionele aandacht aan is besteed ook adverteren in het boek, komt wat verdacht over. Er hadden best nog wat tips in mogen staan hoe je als 45-plusser reorganisaties overleeft en aan ontwikkeling binnen een baan doet. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Verder is het een handig boekje.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.