Dit kan ik jullie nog vertellen

Kim Lapré

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dit kan ik jullie nog vertellen

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 9789491748813, 75 blz., October 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 134 gram.

Uitgever: Cichorei

redactie: Eikenboom Joep; Kitty Steinbuch

beschrijving

Kim Lapré (1936-2017), vrijeschoolleraar voortgezet onderwijs, gaf aan verschillende vrijescholen les in economie, wiskunde, aardrijkskunde en religieuze oriëntatie.

'In de oudheid werden tempels, bijvoorbeeld in Egypte, omgeven door een hoge muur omdat ze alleen toegankelijk waren voor bepaalde mensen. Bij de ingang van zo'n tempel stonden twee zuilen, in Egypte waren dat de obelisken. Deze hadden een diepe betekenis. De twee zuilen stonden daar als beeld voor de twee grote stromingen die werkzaam zijn in de ontwikkeling van mens en mensheid. De ene stroming is werkzaam vanuit het geestelijke gebied van het voorgeboortelijke, dus vanuit het verleden. De andere stroming werkt vanuit de toekomst, vanuit het leven dat volgt na de dood.
Rudolf Steiner spreekt in de tweede en derde voordracht van de Algemene Menskunde over deze twee stromingen als de twee krachten, die werkzaam zijn in de ziel van de mens. Hij gebruikt daarvoor de termen antipathie en sympathie.'

Dit is het begin van een reeks interessante bijdragen die de schrijver in de loop van een aantal jaren heeft gegeven aan het werk van godsdienstleraren. Het geeft een verrassend zicht op de verschillende onderwerpen en nieuwe inspiratie om in het dagelijks werk met leerlingen en pupillen te gebruiken.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.