Een leerschool van de liefde

Maria Magdalena in het evangelie van Johannes

Hans Lemmens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een leerschool van de liefde

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491748530, 165 blz., September 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 244 gram.

Uitgever: Cichorei

beschrijving

Onlangs erkende de paus dat Maria Magdalena een apostel van Jezus was. Een dappere uitspraak, maar het feit stond al eeuwen lang openlijk vermeld in het evangelie van Johannes. Hans Lemmens vertelt wat er nog meer over Maria Magdalena vermeld staat in dit evangelie, openlijk of tussen de regels door. Bijvoorbeeld dat zij niet alleen een apostel van Jezus was maar ook zijn partner en als zodanig aan hem gelijkwaardig.
De uit dit evangelie te distilleren visie op het mannelijke en het vrouwelijke past hij vervolgens toe op de geschiedenis zoals die zich na de beschreven gebeurtenissen heeft afgespeeld, met een belangrijke rol voor de troubadours uit de twaalfde eeuw, de zangers van de hoofse liefde.
Dit boek gaat over de liefde en de verheffende werking ervan. En over hoe die verheffing in het dagelijks leven gestalte kan krijgen.

Hans Lemmens schreef eerder Het elastiek tussen lichaam en ziel (over hoogsensitiviteit en autisme), Hoe mensen lichaam zijn (over hoogsensitiviteit en cultuur) en Liefde als kennis (over de geschiedenis van de man-vrouw-relatie).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.