Transparanten doorlicht

jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Juul van der Stok; Mabel Slangen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Transparanten doorlicht

paperback/ gebrocheerd: € 41.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491748240, geïllustreerd, 214 blz., October 2014
Formaat: 29.8 (h) x 22.9 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 1285 gram.

Uitgever: Cichorei

redactie: Jaap Verheij

beschrijving

Dit werkboek biedt een schat aan voorbeelden en patronen, uitgebreide werkbeschrijvingen en kleurrijke foto's ter inspiratie voor het maken van transparanten.Transparanten zijn voorstellingen bestaande uit meerdere lagen gekleurd zijdevloei- of vliegerpapier, die hangend voor het raam doorlicht worden.
Jaarfeesten en seizoenen kunnen door een passende transparant eerst in het maakproces worden beleefd, om daarna een bijdrage te kunnen leveren aan de viering van de lichtfeesten door de donkere helft van het jaar.
Juul van der Stok, auteur van Schipper mag ik overvaren. De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen verzamelde jarenlang originele ontwerpen en patronen van transparanten en gaf cursussen door het hele land.
In samenwerking met Mabel Slangen - oud-cursist en nu gemotiveerd om nieuwe transparantencursussen en workshops te leiden - zijn de oorspronkelijke ontwerpen voor dit boek met veel enthousiasme opnieuw uitgevoerd, soms bewerkt én aangevuld met nieuwe ideeën, technieken en toepassingen.

Transparanten doorlicht wil van harte uitnodigen om met jong en oud te gaan beleven hoe licht door gekleurd papier voorstellingen in verschijning brengt; doorlichte beelden waar je steeds weer graag naar kijkt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.