Managementvaardigheden

Zelfbewust samenwerken en aansturen

Peter Tack; Jan Eppink; Gert-Jan Melker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Managementvaardigheden

paperback/ gebrocheerd: € 56.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491743948, 310 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Concept uitgeefgroep

beschrijving

Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk.

Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ander kan laten doen. Deze typering had ook de ondertitel van dit boek kunnen zijn maar hierin zit ook een angel: het gevaar dat je als manager anderen vooral ziet als een middel om jouw doel te bereiken. ‘Aansturen’ kan dan doorschieten in opjagen. De basis voor een goede relatie met medewerkers is jezelf bewust zijn van je sterke en zwakke kanten als manager.

Onthoud: alleen ga je snel, maar samen kom je verder. Samenwerken gaat niet vanzelf. Een hecht team vormen betekent investeren en conflicten zijn hierbij onvermijdelijk. Belangrijk is het verschil in kwaliteit tussen mensen te erkennen
en daar goed gebruik van te maken.

Als manager moet je een zeker overwicht hebben. Dat noemen we ‘gezag’, iets dat jouw baas je niet kan geven, maar dat je bij je medewerkers moet zien te verdienen. Hoe je dat doet, daar geven we aanwijzingen voor. Daarnaast moet je kunnen inspelen op wat zich onverwacht voordoet en alle plannen in de war gooit. Dat heet ‘flexibel leidinggeven’. Het draait steeds om de balans tussen beheersen en loslaten enerzijds en doelgericht ondernemen en mensgericht zorgen anderzijds.

We geven je in dit boek tips voor hoe je dit alles voor elkaar krijgt. Dus wil jij weten hoe je je als manager kunt blijven ontwikkelen? Met dit boek zet je de eerste stap!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.