Bedrijfseconomie in de praktijk

Joost Bakker; Theo van Houten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bedrijfseconomie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 77.20: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491743924, geïllustreerd, December 2018
Formaat: 26.0 (h) x 19.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 1126 gram.

Uitgever: Concept uitgeefgroep

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De behoefte aan direct toepasbare bedrijfseconomische kennis blijkt groot, getuige het succes van veel opleidingen en cursussen die op dit gebied worden aangeboden. Dat is logisch, want de bedrijfseconomische wetenschap heeft veel
instrumenten ontwikkeld die bijdragen aan betere beslissingen binnen complexe organisaties en zorgen voor een adequate verantwoording van de prestaties van organisaties. Toch zijn er twee problemen. Vaak is de klacht dat de bedrijfseconomische theorie te ver afstaat van de alledaagse werkelijkheid. Daarnaast blijken de uitkomsten van bedrijfseconomische instrumenten en berekeningen lastig te interpreteren.

Bij het schrijven van dit boek hebben de auteurs zich voorgenomen om hier verandering in te brengen. De noodzakelijke theorie wordt helder besproken en via voorbeelden verduidelijkt, zodat u goed de vertaalslag van de theorie richting de
eigen organisatie en werkzaamheden kunt maken. In tien hoofdstukken komen alle financiële aspecten aan bod waar u in de praktijk mee te maken hebt. U krijgt inzicht in de werking van financiële overzichten, u leert hoe u de financiële gezondheid van een organisatie vaststelt en u oefent in het bepalen van de meest geschikte budgetteringsmethode en kostenstructuur. Ook bespreken de auteurs onderwerpen die het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen, zoals investeringsselectie met de daarbij behorende financieringsmogelijkheden en de PDCA-cyclus.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt voor zowel studenten als voor managers die het geleerde direct in de praktijk willen toepassen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Bedrijfseconomie in de praktijk

gebonden: € 77.20

Meer boekennieuws op Facebook.