Topondernemers en top-CEO's in Nederland

Een exploratief en toetsend onderzoek naar verschillen in persoonlijkheidskenmerken, leiderschapsstijlen, strategische oriëntaties, systeeminvloeden en performance

Robert van Zanten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Topondernemers en top-CEO's in Nederland

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491743528, geïllustreerd, 290 blz., April 2017
Formaat: 24.7 (h) x 17.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 719 gram.

Uitgever: Concept uitgeefgroep

beschrijving

Zijn er opmerkelijke verschillen tussen topondernemers en top-CEO’s?
Heeft een CEO een andere persoonlijkheid dan een ondernemer? Hanteert een CEO een andere leiderschapsstijl dan een ondernemer die eigenaar is van het bedrijf is? In hoeverre is de context waarin een CEO zich begeeft relevant voor zijn functioneren? Halen ondernemers betere resultaten dan CEO’s?

Er is veel onderzoek gedaan naar verschillen tussen startende ondernemers
en mkb-ondernemers. In dit proefschrift staan juist de verschillen in persoonlijkheidskenmerken, leiderschapsstijlen, strategische oriëntaties, systeeminvloeden en performance tussen topondernemers en top-CEO’s centraal. De top-CEO’s zijn in deze studie gedefinieerd als leidinggevenden
aan de uitvoerende top van een bedrijf met een jaaromzet van tenminste € 50 miljoen. De topondernemers zijn omschreven als directeuren, eigenaren of grootaandeelhouders die als CEO leiding geven aan een organisatie met een jaaromzet van meer dan € 20 miljoen. Meer dan 100 topondernemers en top-CEO’s hebben meegewerkt aan diepte-interviews en het invullen van vragenlijsten. Dergelijk wetenschappelijk onderzoek onder deze groep topexecutives is in Nederland niet eerder uitgevoerd.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robert van Zanten is zelf succesvol ondernemer. Hij is oprichter en eigenaar van NCOI Groep, de grootste particuliere onderwijsinstelling van Nederland. Als scientist-practioner tracht hij met zijn dissertatie een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, met als doel meer kennis te verkrijgen over effectief leiderschap.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.