Basel III

toezichtregels voor de bankensector

Kirstin Alink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Basel III

gebonden: € 43.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491743429, geïllustreerd, July 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Concept uitgeefgroep

beschrijving

Banken nemen een centrale plaats in de economie in. Voor duurzame groei van de economie is een sterk en veerkrachtig banksysteem noodzakelijk. Na de financiële crisis moisten banken zich hervinden. Daarom hebben alle toezichthouders op de banken wereldwijd zich verenigd en strengere eisen opgesteld. Dit zogeheten toezichtraamwerk staat bekend als Basel III. Het is belangrijk instrument voor banken om hun vermogenspositie en hun liquiditeitspositie te versterken.

Dit boek behandelt de hervormingen die centraal staan in Basel III en die een belangrijke invloed hebben op de Nederlandse banken. Het is geschreven voor alle actoren in de financiële sector, van bankmedewerkers tot juristen en accountants.

Het boek is toegankelijk en begrijpelijk geschreven, Basel III behandelt niet alleen liquiditeitsratio's of de leverage van banken, ook de eisen die gesteld worden aan data en rapportage en de implementatie in de Europese wetgeving (CRD IV) komen aan bod. Dat maakt dit boek onmisbaar voor belanghebbenden in de bancaire sector.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.