Gedrag en cultuur in organisaties

Pieternel Dijkstra; Max Wildschut

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gedrag en cultuur in organisaties

paperback/ gebrocheerd: € 61.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491743177, geïllustreerd, January 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 685 gram.

Uitgever: Concept uitgeefgroep

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Werknemers vormen samen de organisatie waarvoor ze werken. Om te begrijpen
waarom organisaties functioneren zoals ze doen, is dan ook inzicht in het gedrag
van werknemers nodig.
In dit boek bespreken de auteurs hoe het gedrag van mensen op de werkvloer kan
worden verklaard, hoe werknemers samenwerken en elkaar onderling beïnvloeden
en wat de gevolgen hiervan zijn voor hun prestaties, motivatie en welbevinden en
voor de organisatie zelf. In aanvulling hierop wordt uitgelegd wat een organisatie kan doen om werknemers beter te laten presteren, beter te laten samenwerken en hun welzijn te verhogen.
De lezer wordt daarbij steeds uitgedaagd om theorie en praktijk met elkaar te verbinden aan de hand van cases, opdrachten en zelfreflectie. Het boek bevat belangrijke inzichten voor alle (aanstaande) hr- en managementprofessionals die inzicht willen krijgen in het functioneren van organisaties en een bijdrage willen leveren aan het verbeteren ervan.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatWetenschappelijk naslagwerk over gedrag, persoonlijkheid, motivatie en ontwikkeling van medewerkers, samenwerken, concurreren, organisatiecultuur en -verandering. De informatie in het boek over gedrag en cultuur in organisaties is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en kan hierdoor bijdragen aan verbetering van kennis in organisaties en het kunnen maken van effectieve en efficiënte keuzes. Het boek heeft een duidelijke en overzichtelijke opbouw. Na een inleidend hoofdstuk worden drie delen onderscheiden: 'De werknemer', 'Groepen werknemers' en 'Het samenwerkingsverband'. Deze delen zijn opgesplitst in hoofdstukken. De twaalf hoofdstukken sluiten af met een praktijkcase met vragen (antwoorden achter in het boek); extra informatie over een onderwerp uit het hoofdstuk; samenvatting van de kernstof en een uitgebreide literatuuropgave. Aan de hand van tabellen, schema's en teksten in kaders wordt de theorie verduidelijkt en samengevat. Heldere bladspiegel met blauwe steunkleur. Afsluitende index. De auteurs zijn sociaal respectievelijk cognitief psycholoog, trainer en wetenschappelijk onderzoeker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Gedrag en cultuur in organisaties

gebonden: € 61.75

Meer boekennieuws op Facebook.