Gewoon logisch

Janine Jongsma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gewoon logisch

paperback/ gebrocheerd: € 17.00

ISBN: 9789491738555, 76 blz., January 2019
Formaat: 20.0 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 121 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

beschrijving

GEWOON LOGISCH - DE DEBUUTBUNDEL VAN JANINE JONGSMA

JANINE JONGSMA bekijkt de wereld door een omgekeerde verrekijker: 'Pas als je uitzoomt en met afstand kijkt, ben je in staat om in te zoomen en de eigenaardigheden of kwetsbaarheden van mensen uit te vergroten.' Vanuit haar eigen beleving en met een flinke dosis dichterlijke vrijheid is 'Gewoon logisch' ontstaan. Haar nu en dan onderkoelde aanpak van schijnbaar 'gewone' en concrete thema's als zwangerschap, geboorte, mensen om haar heen maar ook mensen op straat is verrassend en verfrissend, en eindigt vaak met een originele wending. Als scherpzinnig observator is zij wars van elke hoogdravendheid.

Janine wil in deze absurde chaotische wereld waar iedereen zichzelf voorbij holt, even pas op de plaats maken. Verinnerlijking bewerkstelligen door een breekmoment vast te leggen in een gedicht. In de hoop dat haar schrijven hetzelfde effect heeft op de lezer. Verinnerlijking, een onderhuidse trilling, al is het maar voor heel even.

Janine Jongsma-te Marvelde (1965) is geboren in Boxmeer en woont sinds 1978 in Deurne [NL]. Ze komt uit een familie van schrijvers en journalisten. Lezen en schrijven zijn haar passies. Voorheen schreef ze proza, columns en blogs die op internet werden gepubliceerd. Als redacteur schreef ze artikelen voor online magazines gericht op jonge ouders. Haar grootste passie ligt bij de poëzie; sinds 2010 is zij hier serieus mee bezig.
Verschillende van haar gedichten wonnen en prijs of werden genomineerd. In 2015 ontving zij de tweede prijs in de Poëziewedstrijd van de Stad Oostende. Haar werk is gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften.
GEWOON LOGISCH is Janine's debuutbundel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.