Barends & Pijnappel Photo Collection

Henrik Barends; Anneke Pijnappel; Eric Min

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Barends & Pijnappel Photo Collection

paperback/ gebrocheerd: € 89.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491738500, geïllustreerd, 766 blz., October 2018, Engels
Formaat: 21.0 (h) x 21.0 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 2287 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

vertaald door: Michele Hutchison

beschrijving

BARENDS & PIJNAPPEL PHOTO COLLECTION - 776 PAGINA'S - ENGELS/NEDERLANDS

Toen grafisch vormgever HENRIK BARENDS in 1975 zijn eerste foto aanschafte, White Door, een handgekleurde silverprint van Paul de Nooijer, kon hij niet vermoeden dat die aankoop de eerste zou zijn in een lange [en nog altijd niet voltooide] reeks die later zou uitgroeien tot de omvangrijke Barends en Pijnappel fotocollectie.

BARENDS & PIJNAPPEL PHOTO COLLECTION bevat een selectie van ca. 500 fotowerken, waarin verbeelding en fantasie de rode draad vormen, in de geest van de kunstkritieken van Charles Baudelaire.
'Wat al deze foto's gemeen hebben, is dat ze iets afbeelden dat gezien wil worden. We kunnen de foto's van deze collectie vooral lezen en begrijpen als taferelen die zich voornamelijk in een hoofd afspelen en er niet altijd een existentie in de buitenwereld op na houden', aldus Eric Min in zijn inleiding.

BARENDS & PIJNAPPEL PHOTO COLLECTION bevat een selectie van ca. 500 fotowerken, waarin verbeelding en fantasy de rode draad vormen, in de geest van de kunstkritieken van Charles Baudelaire.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.