Utopia

Winfred Evers; Eric Min

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Utopia

paperback/ gebrocheerd: € 75.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491738470, geïllustreerd, September 2019
Formaat: 21.2 (h) x 21.2 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 1769 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

fotografie: Winfred Evers

beschrijving

Het overzichtsboek UTOPIA OF LIGHT bevat een selectie van ca. 300 fotowerken uit het rijkgeschakeerde oeuvre dat WINFRED EVERS (1954, Haarlem) sinds 1975 heeft opgebouwd.
In de vroege jaren '80 schikte Evers objecten tot kleine stillevens en maakte hij installaties. Hij experimenteerde daarbij net zolang met vormen, texturen en schaduwen tot een sterke compositie ontstond, die hij met zijn technische camera registreerde en na de sessie vernietigde.
Nadat Evers - van meet af aan veeleer scheppend kunstenaar dan volbloed fotograaf - in 1992 digitaal ging werken, deed zich ook inhoudelijk een verschuiving voor: van spannende objets trouvés naar eigenzinnige stadsbeelden en collages met een soms nadrukkelijk symbolische lading.
Het werk van Winfred Evers kreeg een plaats in prominente tijdschriften en is opgenomen in belangrijke collecties in binnen- en buitenland.
In zijn doorwrochte tweetalige inleiding [NL en ENG] gaat Eric Min in op het werk van WINFRED EVERS: 'een parallel universum in het grensgebied tussen herkenbaarheid en abstractie - hoogst individueel en universeel tegelijk'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.