Een straat zonder ambitie

Pavel Juracek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een straat zonder ambitie

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491738272, 218 blz., December 2016
Formaat: 19.0 (h) x 13.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

vertaald door: Edgar de Bruin

beschrijving

EEN STRAAT ZONDER AMBITIE - VERHALEN van de Tsjechische schrijver en filmmaker PAVEL JURACEK, vertaald door EDGAR DE BRUIN.

'We kweken prachtmensen' is de komische en misschien wel meest politiek beladen uitspraak in deze verder apolitieke bundel. Pavel Juracek, die deze verhalen in de donkere stalinistische jaren vijftig schreef, weet de sfeer van die tijd prachtig te vangen zonder al te nadrukkelijk te refereren aan het moeilijke maatschappelijke klimaat. De verhalen gaan over alledaagse mensen tijdens alledaagse gebeurtenissen en zijn niet zelden gebaseerd op Juraceks eigen ervaringen.

PAVEL JURACEK [1935-1989] was als scenarioschrijver en regisseur een sleutelfiguur in de new wave van de Tsjechoslowaakse film van de jaren zestig, waartoe ook een jonge Milos Forman behoorde. Diverse van zijn films wonnen internationale prijzen, maar na het neerslaan van de Praagse lente in 1968 kon Juracek een verdere toekomst in de film vergeten.
In de bundel 'Een straat zonder ambitie' zijn elf verhalen opgenomen: twee daarvan hebben gediend als scenario voor gerealiseerde films.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.