En als je dan

Nicole Teunissen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
En als je dan

paperback/ gebrocheerd: € 17.00

ISBN: 9789491738234, July 2015
Formaat: 20.0 (h) x 14.5 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 92 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

serienaam/reeks: Eigentijdse poezie

beschrijving

EN ALS JE DAN is deel 25 in de reeks EIGENTIJDSE POËZIE van uitgeverij Voetnoot.

EN ALS JE DAN is de debuutbundel van NICOLE TEUNISSEN. Zij schrijft haar gedichten zo dat je in eerste instantie over het ergste heen leest, alsof je ogen alleen willen blijven haken aan de fijne momenten van ironie en onderkoelde humor. Pas in tweede instantie zie je waar ze echt over gaan. Of waar je denkt dat ze over gaan. 'Er is niet één manier waarop je het moet opvatten,' aldus de dichteres. En: 'Ik vind het mooi als ik mensen kan raken met wat ik schrijf, maar puur emotionele gedichten hoeven van mij niet zo; ik hou erg van ironie en humor.'
Het paradoxale is dat Nicoles gedichten eigenlijk alleen maar aangrijpender worden doordat de dichteres zelf afstand houdt. De lezer mag zelf kijken hoe hij chocola maakt van die wonderlijke mengeling van emotie en afstand, nabijheid en verte.
'Ik vind het interessant om te zien wat mensen eruit halen, en hoe verschillend dat is. Ik ga mensen niet voorschrijven hoe ze iets moeten opvatten. Je mag er zelf uithalen wat je eruit wilt halen,' aldus de dichteres.

OVER DE AUTEUR
NICOLE TEUNISSEN (Amersfoort, 1987) schrijft poëzie, proza en alles daartussen. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Tirade. Ze volgde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als zelfstandig redacteur. 'En als je dan' is haar debuut.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.