Pobeda 1946

Ilmar Taska

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Pobeda 1946

gebonden: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491737619, 298 blz., June 2020
Formaat: 21.8 (h) x 14.7 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 537 gram.

Uitgever: Nobelman, Uitgeverij

vertaald door: Frans van Nes

trefwoorden: baltisch communisme oostblok sovjet unie

beschrijving

1946. Het ijzeren gordijn verdeelt Europa. Estland is een westelijke provincie van de Sovjet Unie geworden. De ogen en oren van de geheime dienst zijn overal aanwezig. Een zesjarige jongen is zich daar niet van bewust als hij in de fascinerende, nieuwe Pobeda stapt. Zo valt hij in de handen van de geheime dienst en wordt genadeloos gemanipuleerd. In zijn naïviteit verraadt hij zijn vader die in het verzet zit. Als zijn moeder dan ook nog verdwijnt is hij in het totalitaire systeem helemaal op zichzelf aangewezen.

‘De personages en gebeurtenissen in Ilmar Taska's bestsellerroman Pobeda 1946 vormen een microkosmos van de meedogenloze bezetting van een door oorlog verwoest klein land door een expansionistisch regime.’ (Books of the Year. Paul Binding, The Times Literary Supplement, 2018)

over de auteur:

Ilmar Taska werd geboren in Siberië waar zijn familie naartoe verbannen was. Hij groeide op in Estland en studeerde aan de filmacademie in Moskou (Moscow Film Institute). Hij is internationaal actief als filmmaker, -producent scriptschrijver, zowel in Europa als in de VS. In 1993 richtte hij de eerste commerciële tv-zender in Estland op.
Zijn debuut in de literaire wereld maakte hij in 2011 met de autobiografische novelle Beter dan het leven. Voor zijn korte verhalen won Ilmar Taska literaire prijzen. Een van zijn verhalen kreeg de prijs voor Best European Fiction 2016. Zijn roman Pobeda 1946 verscheen in 2014 in Estland en werd genomineerd voor diverse prijzen, waaronder the Human Rights Book Award in Wenen, Oostenrijk en The Dublin International Literary Award in Ierland.
De publicatierechten zijn inmiddels in tien talen verkocht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.