De Wieg

Hilbrand Vinckers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Wieg

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491737268, geïllustreerd, 180 blz., June 2017
Formaat: 21.2 (h) x 14.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

Uitgever: Nobelman, Uitgeverij

beschrijving

1983. De 33-jarige docent André bezoekt tijdens een werkweek met zijn klas het splinternieuwe Herinneringscentrum en het Voormalig Doorgangskamp Westerbork. Hij was hier vroeger al eens met zijn ouders, toen de plek Schattenberg heette. Door dit bezoek komt een stroom van beelden op gang van uitstapjes en vakanties met zijn ouders naar het naoorlogse Duitsland en de kennissen die zij daar ontmoetten. Maar ook gedachten, over geweld en geweldloosheid: Kennedy in Berlijn, de Baader Meinhof groep, treinkapingen in Drenthe, een demonstratie tegen kernwapens.
Er ontstaan barsten in zijn tot dan toe rustig voortkabbelende leven. Via oude foto's en het verhaal van zijn vader over de periode '38-'50 raakt André verstrikt in zijn familiegeschiedenis. Niet alleen zijn baan maar ook zijn relatie komt op losse schroeven te staan. En dan is daar nog Judy, zijn collega op school, die hem steunt. Maar kan ze hem wel echt helpen?
Hij begint zich te realiseren dat zijn leven tot nu toe een 'ingetoomd' leven, een leven in de schaduw, is geweest.

Hilbrand Vinckers studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de RUG en werkte als docent aan middelbare scholen. Daarnaast legde hij zich toe op het schrijven. In 2016 resulteerde dat in zijn dichtbundel Van ver en in 2017 in de roman De Wieg.
De wieg is zijn eerste roman. Hiermee heeft hij een intrigerend verhaal geschreven vol vragen over waarheid en leugen, goed en fout, het maken van keuzes en over de liefde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.