Wildernisjaren

leven met een pelsjager in Alaska

Linda Nijlunsing

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491737206, August 2016
Formaat: 21.6 (h) x 13.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 390 gram.

Uitgever: Nobelman, Uitgeverij

beschrijving

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de zevenentwintigjarige Linda uit Nederland. Ze belandt na vele omzwervingen in Alaska, waar ze "Big Jim" ontmoet, die zich heeft teruggetrokken in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door op pelsdieren te jagen en door te vissen. Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, ver van de bewoonde wereld. Ze beheert de moestuin, vangt zalm, leert sledehonden mennen en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Jim windt er geen doekjes om: hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger raakt realiseert ze zich dat ze die uitspraak letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

Wildernisjaren is het fascinerende verhaal van een daadkrachtige Nederlandse vrouw, die haar hart volgt en bereid is daarvoor de prijs te betalen.

Linda Nijlunsing (1955) vertrok in 1987 naar Alaska, waar ze trouwde met de pelsjager Jim. In 1993 vloog ze met hun zoon Michael terug naar Nederland. Zij werkt als docent en coach en geeft door het hele land lezingen over Wildernisjaren.
Coauteur Lydia Tuijnman (1963) maakt tv-documentaires voor RTV Drenthe. In 2009 won zij met haar documentaire Interneringskamp Westerbork de Gouden NL-Award, de belangrijkste landelijke prijs voor regionale televisiemakers.

"Geen eind goed, al goed, maar het echte leven. Dat maakt dit een heel bijzonder verhaal." De Telegraaf

"Ze wordt verliefd op een ontoegankelijk gebied, een al even onherbergzame man en ze overleeft. Wat een vrouw!" Yvonne Kroonenberg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.