Mijn dagen met Renata

Alexandru Petria

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn dagen met Renata

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789491737077, 144 blz., October 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 209 gram.

Uitgever: Nobelman, Uitgeverij

vertaald door: Jeanette Carp; Ronald van Linde

beschrijving

Mijn dagen met Renata is dé erotische literaire sensatie uit Roemenië.

De roman gaat over de jonge schrijver Marius. Hij woont en werkt in een provinciestad in Roemenië. Hij ervaart zijn debuut als schrijver en beleeft ook zijn eerste liefdesrelaties. Eén van de dames en zijn eerste echte liefde is Renata. Ze is een getrouwde zigeunerin en moeder van twee kinderen. Ze is stormachtig, passievol en ouder, dus meer ervaren, dan Marius. Met haar heeft hij een liefdesrelatie die niet zonder slag of stoot verloopt.
Het avontuur begint in een ziekenhuis, na een operatie die Marius heeft moeten ondergaan. Het verhaal duurt enkele jaren, literair gezien vruchtbare jaren voor Marius. Het hele, relatief kort vertelde verhaal mengt zich met korte prozastukjes van de hoofdfiguur. Nu en dan gaat een "raampje" open en is er sprake van een klein verhaal-binnen-een-verhaal.
Deze debuutroman van Alexandru Petria is zonder meer erotisch. Explicieter dan Vijfitg tinten grijs, en creatiever in elkaar gezet.

Alexandru Petria is geboren op 27 februari 1968 in de stad Dej. Hij studeerde psychologie en sociologie, maar rondde geen van beide studies af In 1983 debuteerde hij als journalist en als dichter in het tijdschrift Tribuna. In 2010 verscheen zijn roman Zilele mele cu Renata (Mijn dagen met Renata) bij uitgeverij Tritonic. Het boek is in het Nederlands vertaald door Jeanette Carp en Ronald van Linde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.