De wegen van Valentina

roman

Gerrit Brand

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wegen van Valentina

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491737060, 208 blz., November 2014
Formaat: 21.2 (h) x 14.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Nobelman, Uitgeverij

beschrijving

Twee echtparen zijn gezamenlijk in twee sportwagens op weg naar Portugal om daar de vakantie door te brengen. Op een gegeven moment vertelt Hugo Cooper, succesvol ontwerper en tassenfabrikant, aan zijn vriend Charles Hendrix dat zijn Chinese vrouw Snow wel wat in hem ziet. Reclamefilmer Charles voelt zich niet alleen gevleid maar ziet dit ook als een kans zijn futloze bestaan nieuw leven in te blazen. Charles' vrouw Valentina denkt hier heel anders over. Als ze na een lange autotocht door Frankrijk en Spanje in Costa da Caparica arriveren, komt de vijfde protagonist in beeld, Luis, de eigenaar van de bungalow met zwembad waar zij hun vakantie zullen doorbrengen. Valentina weet Charles op een gegeven moment triomfantelijk te melden dat Snow plotseling gevallen is voor Luis. Is dit waar, of heeft ze het verzonnen omdat het haar goed uitkomt?
Ze draaien om elkaar heen en niemand weet meer precies wat hij aan de ander heeft. Eerlijkheid en openheid zijn ver te zoeken. De roman leest soms als een filmscript.

De wegen van Valentina is de derde roman van Gerrit Brand. Eerder verschenen van hem Tolvlucht en Een heel nieuw leven. Voor de De wegen van Valentina liet hij zich inspireren door de films van Michelangelo Antonioni. Zoals de Italiaanse meester de film Blow-Up (1966) baseerde op een kort verhaal van Julio Cortázar, Las babas del diablo, ging Gerrit Brand uit van een van de schetsen of ideeën (nuclei) voor films van Antonioni, Un mucchio di bugie (Een hoop leugens). Omslagtekening Antonio Lapone

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerrit Brand is de auteur van Tolvlucht (2006) en Een heel nieuw leven (2011). De wegen van Valentina is zijn derde roman. Brand is neerlandicus en woont en werkt als zelfstandig ondernemer in Groningen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.