De therapie revolutie

e-coaching en e-mentalhealth volgens Mindful Analysis

Mirjam Windrich

paperback/ gebrocheerd: € 18,99
ISBN: 9789491729942, 192 blz., september 2017
Formaat: 21,1 (h) x 13,5 (b) x 1,7 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lucht BV

beschrijving

Zal straks het grootste deel van de geestelijke hulpverlening via internet verlopen?
Coach en psychosociaal therapeut Mirjam Windrich vroeg zich af of haar werk ook via internet kon en startte een aantal eenvoudige emailexperimenten.

Al snel boekte zij, of liever gezegd boekten haar cliënten verbluffende resultaten. Hoe kwam dat? Windrich ging op onderzoek uit en ontdekte dat dit schrijven via internet een aantal disciplines bij elkaar bracht: meditatie, psychotherapie, taalfilosofie en geestelijke begeleiding. Op basis hiervan ontwikkelde zij Mindful Analysis: de methodiek voor coaching en (psycho)therapie via internet.

Zo'n week schrijven is een intensief, diepgaand proces waarin de cliënt tot inzichten en oplossingen komt, waar men niet zelden jarenlang naar op zoek is geweest. Met deze methodiek laat Windrich zien hoe internet de mogelijkheid biedt tot een hoge mate van concentratie: een mentale retraite als gevolg van de kracht van het schrijven. Een cliëntgerichte methodiek waarbij de effectiviteit van de hulpverlener juist in het feit ligt dat hij of zij... er niet is.

Mirjam Windrich (1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, filosofie en geestelijke verzorging. Als psychosociaal therapeut en coach ontwikkelde zij Mindful Analysis. Naast haar eigen online praktijk verzorgt ze trainingen en opleidingen Mindful Analysis en ze publiceert er met grote regelmaat over.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.