Social media slim inzetten op school

7 aanraders en 1 afrader

Guus Beenhakker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Social media slim inzetten op school

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491725272, geïllustreerd, 96 blz., May 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 163 gram.

Uitgever: Convoy Uitgevers BV

serienaam/reeks: TIBtools

redactie: Walter van de Calseyde

beschrijving

Steeds meer mensen, bedrijven en instellingen maken gebruik van sociale media. Ze krijgen een steeds grotere rol bij veel leerlingen en leerkrachten van basisscholen. Sociale media maken veel mogelijk, maar het is wel handig om te weten hoe ze het best kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld in je eigen
netwerk of dat van de school. Ze zijn helemaal aan te passen naar eigen inzicht, doel en gebruik. Dat maakt sociale media zo aantrekkelijk!

Guus Beenhakker beschrijft in deze TIBtool hoe IB'ers en leerkrachten sociale media productief kunnen gebruiken op school. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de do's en don'ts? Kun je iets doen tegen pesten via sociale media? Doordat mensen verschillende opvattingen hebben over sociale media en ze op verschillende manieren te gebruiken zijn, geeft hij verschillende soorten praktijkvoorbeelden. Door te praten met IB'ers en leerkrachten is het boek perfect op de praktijk afgestemd. Vanwege het grote verschil in kennis en ervaring met sociale media bevat deze TIBtool basale informatie voor beginners en ook veel interessante toepassingen voor gevorderden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHandzame, overzichtelijke uitgave over de inzet van sociale media op school of in een onderwijsorganisatie. In dit praktische boekwerk wordt compact ingezoomd op de laatste stand van zaken betreffende het gebruik van sociale media. Er is aandacht voor gebruiksmogelijkheden van sociale media; het gebruik van belangrijke platforms als Twitter, Facebook, WhatsApp of YouTube; het integreren van programma's en gebruikstools; sociale media als communicatiemiddel; sociale media in de klas; sociale media gebruiken en bijhouden; en tot slot het belangrijke hoofdstuk: nadelen en gevaren van het inzetten van sociale media.
De informatie wordt kernachtig en prettig leesbaar aangereikt. Zwart-witillustraties, grafieken, schematische overzichten en precies uitgewerkte tools wisselen de tekst af. Met name de uitgewerkte tools zijn (op maat gemaakt voor eigen gebruik) een 'must have' voor elke hedendaagse onderwijsorganisatie/school. Tal van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk (in verhaalvorm of als foto) completeren de informatie. Deze is afgewogen en geschikt voor direct gebruik. De auteur is goed ingevoerd met het onderwerp en verdient het om met deze relevante, actuele uitgave een breed onderwijspubliek te bereiken, met name leerkrachten in het basisonderwijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.