Commerciële jaarrekening theorieboek

administratie voor bachelors en masters

A.J. van Aken; A.G.M. van den Bosch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Commerciële jaarrekening theorieboek

paperback/ gebrocheerd: € 48.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491725067, geïllustreerd, August 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 956 gram.

Uitgever: Convoy

beschrijving

Het studieboek 'Administratie voor Bachelors en Masters 3 - De Commerciële Jaarrekening' behandelt de boekhoudkundige verwerking van gebeurtenissen die van invloed zijn op de commerciële jaarrekening. Hierbij wordt uiteraard veel aandacht besteed aan de 'traditionele' balansposten, zoals het eigen vermogen, de vaste en vlotte activa en de voorzieningen en overige schulden. Maar ook de intracomptabele verwerking van een groot aantal nieuwe financiële instrumenten (derivaten) komt aan bod. Verder wordt uitvoerig ingegaan op de boekhoudkundige verwerking van deelnemingen en het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening.

'De Commerciële Jaarrekening' maakt deel uit van de nieuwe studiemethode 'Administratie voor Bachelors en Masters'. In deze vierdelige studiemethode wordt besproken hoe de boekhouding in de moderne gedigitaliseerde wereld het beste kan worden ingericht. De modules kunnen los van elkaar worden bestudeerd. Elke module bestaat uit een theorieboek en een opgavenboek. In het opgavenboek wordt per hoofdstuk de kennis van de behandelde stof getoetst. De uitwerkingen zijn digitaal beschikbaar.

De opzet en de toegankelijke schrijfstijl maken dit boek geschikt voor alle HBOen WO-opleidingen waarin het samenstellen van een vennootschappelijke jaarrekening - en het maken van de bijbehorende journaalposten - aan de orde wordt gesteld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.