Indigo

Clemens Setz

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491717598, geïllustreerd, 460 blz., September 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Leesmagazijn

vertaald door: Marcel Misset

beschrijving

In de Oostenrijkse deelstaat Steiermarken ligt het Helianau Instituut, een internaat voor kinderen die zijn geboren met een mysterieuze aandoening die bekend staat als het Indigo syndroom. Iedereen die te dicht bij zo'n kind in de buurt komt, krijgt aanvallen van duizeligheid en misselijkheid. Clemens Setz - een gefictionaliseerde dubbelganger van de auteur - is een jonge wiskundeleraar die zijn baan op het instituut verliest na een poging om de mysterieuze 'verplaatsing' van een aantal kinderen te onderzoeken. Veertien jaar later ontdekt Robert, een voormalige leerling van Setz, een krantenartikel over de vrijspraak van Setz voor de moord op een dierenmisbruiker. Zou er een verband kunnen bestaan tussen die geschiedenis en de raadselachtige gebeurtenissen in het verleden?

In zijn verkenning van vervreemding en angst verweeft Setz bizarre historische anekdotes, zoals Edisons elektrocutie van een olifant, met pop-culturele marginalia en pseudo-wetenschap om er een een 'literair werk van te maken met zijn eigen wetten, rijk aan dialogen en afwisseling, grappig en anekdotisch en tegelijkertijd extreem gewelddadig en onpeilbaar' (Der Spiegel)

Clemens J. Setz werd in 1982 in Graz geboren, waar hij wiskunde en Duits studeerde en tegenwoordig leeft als vertaler en schrijver. Indigo werd zijn doorbraak als schrijver.

vertaald door Marcel Misset

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.