Pierre Bourdieu

Weerspannigheid als erfenis

Edouard Louis; Didier Eribon; Geoffroy De Lagasnerie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pierre Bourdieu

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491717550, 162 blz., October 2018
Formaat: 17.9 (h) x 11.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 150 gram.

Uitgever: Editie Leesmagazijn

vertaald door: Ilse Barendregt

beschrijving

Wat is de erfenis van Pierre Bourdieu vandaag de dag? Welke bijdrage levert zijn oeuvre aan de hedendaagse uitwerking van nieuwe theorieën en nieuwe politieke ideeën? Het gedachtegoed van de auteur van La distinction blijft als ankerpunt dienen voor degenen die instrumenten willen leveren om kritisch over de werkelijkheid na te denken.De auteurs van deze bundel laten, elk op hun eigen manier, zien hoe Pierre Bourdieu een onuitputtelijke bron vormt voor het benaderen van actuele en diverse onderwerpen, onderwerpen als overheersing en sociale reproductie, klassenverhoudingen, theorieën van erkenning en van rechtvaardigheid, liefde en vriendschap, strijden en sociale bewegingen, politiek en democratie enzovoorts. Deze teksten proberen te belichten wat Pierre Bourdieu niet alleen binnen de sociologie, maar ook ver daarbuiten denkbaar en zichtbaar heeft gemaakt, in alle scheppingsruimtes: literatuur, kunst, geschiedenis of filosofie.Bourdieu laten leven is niet alleen een gedachtegoed laten leven. Het gaat bovenal om het activeren van een houding: weerspannigheid.Édouard Louis is schrijver. Voor dit boek vroeg hij Pierre Bergounioux, Didier Eribon, Annie Ernaux, Arlette Farge, Geoffroy de Lagasnerie en Frédéric Lordon om een bijdrage.Uit het Frans vertaald door Ilse Barendregt

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Édouard Louis is schrijver. Voor dit boek vroeg hij Pierre Bergounioux, Didier Eribon, Annie Ernaux, Arlette Farge, Geoffroy de Lagasnerie en Frédéric Lordon om een bijdrage.toelichtingWat is de erfenis van Pierre Bourdieu vandaag de dag? Welke bijdrage levert zijn oeuvre aan de hedendaagse uitwerking van nieuwe theorieën en nieuwe politieke ideeën? Het gedachtegoed van de auteur van La distinction blijft als ankerpunt dienen voor degenen die instrumenten willen leveren om kritisch over de werkelijkheid na te denken.

De auteurs van deze bundel laten, elk op hun eigen manier, zien hoe Pierre Bourdieu een onuitputtelijke bron vormt voor het benaderen van actuele en diverse onderwerpen, onderwerpen als overheersing en sociale reproductie, klassenverhoudingen, theorieën van erkenning en van rechtvaardigheid, liefde en vriendschap, strijden en sociale bewegingen, politiek en democratie enzovoorts. Deze teksten proberen te belichten wat Pierre Bourdieu niet alleen binnen de sociologie, maar ook ver daarbuiten denkbaar en zichtbaar heeft gemaakt, in alle scheppingsruimtes: literatuur, kunst, geschiedenis of filosofie.

Bourdieu laten leven is niet alleen een gedachtegoed laten leven. Het gaat bovenal om het activeren van een houding: weerspannigheid.

Uit het Frans vertaald door Ilse Barendregt
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.