Tegen de trojka

crisis en bezuinigingen in Europa

Heiner Flassbeck; Costas Lapavitsas

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491717277, geïllustreerd, August 2015
Formaat: 20.2 (h) x 12.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 261 gram.

Uitgever: Uitgeverij Leesmagazijn

vertaald door: Twan Zegers

beschrijving

Een radicaal alternatief voor de bezuinigingen in Europa.

Voor landen in de periferie van Europa is alleen een breuk met de euro een levensvatbare strategie om de crisis te boven te komen. Dat betogen de twee gerenommeerde economen Heiner Flassbeck en Costas Lapavitsas in dit manifest. Stap voor stap laten zij zien hoe deze landen op een gecontroleerde manier uit de euro kunnen stappen en zo hun soevereiniteit kunnen herwinnen. Tegen de trojka ontvouwt een alternatief economisch programma voor het door bezuinigingen geplaagde Europa, dat met de verkiezingswinst van Syriza in Griekenland en een mogelijke machtswisseling in Spanje urgenter is dan ooit.

'Een verfrissende en vindingrijke kijk op de crisis, die geweldig bijdraagt aan het debat en die des te nuttiger is omdat hij een theoretische basis biedt voor de economische plannen van de radicale linkse partijen die in heel Europa in opkomst zijn, waaronder in het bijzonder Syriza.'
- Times Higher Education

Heiner Flassbeck was van 1988 tot 1998 als hoofdeconoom verbonden aan het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW) in Berlijn. Sinds 2013 is hij directeur van Flassbeck-Economics, een adviesbureau voor wereldwijde macro-economische vraagstukken.

Costas Lapavitsas zit voor Syriza in het Griekse parlement en is professor in de economie aan de School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.