911

Ulf Poschardt

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491717253, geïllustreerd, April 2015
Formaat: 17.8 (h) x 11.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 273 gram.

Uitgever: Uitgeverij Leesmagazijn

vertaald door: Hedzer Reitsma

beschrijving

Een keihard Porsche 911 boek voor elke Porsche liefhebber, hater of een ieder die wil weten hoe deze auto in staat is een samenleving te splijten. Terroristen, schrijvers, bankiers, oud geld en patsers en vooral veel dames. Wat beweegt deze auto ?

Ik kon de sportwagen van mijn dromen niet vinden, dus heb ik hem zelf gebouwd.'
- Ferry Porsche

De Porsche 911 doet iets met je. Ulf Poschardt, krantenman, schrijver, filosoof en fervent Porsche-rijder, weet daarvan mee te spreken. In dit boek beschrijft hij de 911 als fenomeen in de wereld van de hedendaagse cultuur, de techniek en het design en bekent hij zijn liefde voor deze 'persoonlijke autonomie op vier wielen'. Hij legt de Porsche-rijder op de divan en stelt dat een klein beetje narcisme best mag. Dat wil zeggen: niet iedereen kan of hoeft in een Porsche te rijden, maar het 911-levensgevoel, dat staat voor vrijheid en alles durven te geven, is er voor ons allemaal.

Ulf Poschardt (1967) promoveerde in de filosofie bij Friedrich Kittler, is plaatsvervangend hoofdredacteur van Die Welt en Welt am Sonntag en Porsche-rijder. Hij publiceerde onder andere DJ Culture (1995) en het boek Über Sportwagen (2002).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.