Eis het onmogelijke

Slavoj Zizek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eis het onmogelijke

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491717208, 172 blz., February 2015
Formaat: 17.7 (h) x 11.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 191 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

redactie: Yong-june Park

vertaald door: Menno Grootveld

beschrijving

Dat Slavoj Žižek als geen andere hedendaagse filosoof ook een scherpzinnig cultuurcriticus is, bewijst hij met dit boek. In vierendertig korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis en de Arabische Lente tot de opkomst van China en het populisme. Daarbij schuwt Žižek fundamentele vragen niet. Wat is de taak van het denken in een tijd waarin aloude antwoorden niet meer volstaan? Hoe kunnen we ons een andere wereld voorstellen? Waarop kunnen we onze hoop vestigen? Uit de vaak verrassende antwoorden die hij geeft, blijkt een blijvende noodzaak om de grenzen van het mogelijke en het onmogelijke steeds weer opnieuw te overdenken. Eis het onmogelijke is een toegankelijke introductie op een van de meest spraakmakende denkers van dit moment.De wereldberoemde sociaal theoreticus Slavoj Žižek (1949) staat bekend om zijn werk in de marxistische filosofie, psychoanalyse en culturele kritiek. Žižek studeerde filosofie en sociologie aan de Universiteit van Ljubljana en psychoanalyse aan de Universiteit van Parijs.In Eis het onmogelijke! analyseert Žižek uiteenlopende onderwerpen als Hollywood-films, Zweedse misdaaddrama’s en de globale financiële crisis. Aan de hand van verzamelde interviewvragen verkent hij de mogelijkheden voor verandering en wat voor samenleving wellicht beter zou zijn om na te streven.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De wereldberoemde sociaal theoreticus Slavoj Žižek (1949) staat bekend om zijn werk in de marxistische filosofie, psychoanalyse en culturele kritiek. Žižek studeerde filosofie en sociologie aan de Universiteit van Ljubljana en psychoanalyse aan de Universiteit van Parijs. Na zijn studie werkte Žižek voor de Universiteit van Ljubljana maar daar werd hij ontslagen omdat het marxistische onderwerp van zijn scriptie te controversieel was voor het Sloveense regime. Na zijn ontslag werkte hij kort voor het Sloveense leger.

Pas eind jaren 80 begon hij op te vallen als columnist voor een alternatief jeugdtijdschrift waarin een kritisch standpunt werd ingenomen tegenover het titoïstische regime van Slovenië. In 1989 kreeg hij wereldwijde erkenning voor zijn filosofische werk na de publicatie van The Sublime Object of Ideology waarin hij de nadruk legde op het Duitse idealisme van Kant en Hegel en de psychoanalyse van Lacan.

In Eis het onmogelijke! analyseert Žižek uiteenlopende onderwerpen als Hollywood-films, Zweedse misdaaddrama’s en de globale financiële crisis. Aan de hand van verzamelde interviewvragen verkent hij de mogelijkheden voor verandering en wat voor samenleving wellicht beter zou zijn om na te streven.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.