De verovering van Kanaän

het geestelijk strijdtoneel in het boek Jozua

Jessie Penn-Lewis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789491706080, April 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Maatkamp

redactie: Petra Laagland Winder

illustrator: Studio Stien

vertaald door: Eddy Maatkamp

beschrijving

De auteur wilde de lezers van haar blad De Overwinnaar een overzicht geven van het geestelijk strijdtoneel, zoals dat in het boek Jozua wordt uitgebeeld in de verovering van Kanaän. De auteur ziet Kanaän niet alleen als het letterlijke beloofde land voor Israël, maar ook als het gebied waarin de gelovige terechtkomt als hij door ervaring de opstandingskant van het
kruis leert kennen. Dat gebied kennen wij als ‘de hemelse gewesten’, en de auteur gebruikt de gebeurtenissen in het boek Jozua om ons te leren hoe wij de tactieken en werkingen van de geestelijke machten die wij daar tegenkomen, kunnen overwinnen.

Jessie Penn-Lewis (1861-1927) was een
Welshe evangeliste en schrijfster van christelijke boeken. Ze leerde zichzelf het alfabet en las al op 4-jarige leeftijd zelfstandig de Bijbel. Ze werd vooral bekend door haar samenwerking met opwekkingsprediker Evan Roberts, en ze speelde een belangrijke rol in de Keswickbeweging en in de opwekking in Wales (1904-1905). Haar bediening bracht haar in landen als Zweden, Rusland, Finland, India, Canada en de Verenigde Staten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.