VIA 3F Mbo-breed Werkboek

methode Nederlands voor het mbo

Ruud van den Belt; Marjan Dorresteijn; Hans Kruger; Michael Mandersloot; Maurits van der Mersch; Marleen Tienstra; Suzet Volders; Rieke Wynia

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
VIA 3F Mbo-breed Werkboek

paperback/ gebrocheerd: € 20.55: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491699320, geïllustreerd, February 2013
Formaat: 29.7 (h) x 21.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 718 gram.

Uitgever: Deviant, Uitgeverij

beschrijving

VIA WERKBOEK 3F MBO-BREED
VIA WERKBOEK 3F MBO-BREED is een beroepsgericht werkboek Nederlands voor studenten op mbo-niveau 4 en bereidt studenten voor op het centraal examen en de instellingsexamens Nederlands. Het VIA Werkboek is onderdeel van VIA, de competentiegericht methode Nederlands voor het mbo.
OPBOUW VIA WERKBOEK

VIA Werkboek 3F Mbo-breed behandelt alle taalvaardigheden voor het vak Nederlands: lezen, schrijven, spreken, gesprekken voeren en luisteren. Het werkboek bestaat uit drie delen:
1. VIA CURSORISCH

In VIA Cursorisch werk je aan de vijf vaardigheden die je bij het examen Nederlands moet beheersen. Deze vaardigheden worden apart van elkaar aangeboden. Je werkt met behulp van opbouwopdrachten stap voor stap toe naar examenopdrachten die zijn afgestemd op de examens Nederlands.
2. VIA BEROEPSGERICHT

In VIA Beroepsgericht pas je de vaardigheden toe die je leerde in VIA Cursorisch. De vijf examenvaardigheden worden gecombineerd aangeboden en in een beroepsgerichte context. Daarnaast verzamelt je bewijsstukken voor in het taalportfolio.

3. VIA TOETSEN

In VIA Toetsen maak je voor elke examenvaardigheid een aantal oefentoetsen. De vraagstelling en opdrachten in de oefentoetsen zijn afgestemd op het centraal examen (CE) en het instellingsexamen (IE). Elke oefentoets wordt voorbereid met behulp van een stappenplan of een aantal voorbereidingsvragen.
THEORIE

In het werkboek wordt regelmatig verwezen naar het VIA Handboek. In het VIA Handboek is alle theorie verzameld die nodig is bij het maken van de opdrachten in het werkboek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.