VIA 3F Mbo-breed Werkboek

methode Nederlands voor het mbo

Ruud van den Belt; Suzanne Dieleman; Marjan Dorresteijn; Hans Kruger

paperback/ gebrocheerd: € 20.55: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789491699320, geïllustreerd, February 2013
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 718 gram.

Uitgever: Deviant, Uitgeverij

beschrijving

VIA WERKBOEK 3F MBO-BREED is een beroepsgericht werkboek Nederlands voor studenten op mbo-niveau 4 en bereidt studenten voor op het centraal examen (CE, voorheen COE) en de instellingsexamens (IE) Nederlands. VIA Werkboek is onderdeel van VIA, de competentiegericht methode Nederlands voor het mbo.

OPBOUW VIA WERKBOEK

VIA Werkboek 3F Mbo-breed behandelt alle taalvaardigheden voor het vak Nederlands: lezen, schrijven, spreken, gesprekken voeren en luisteren. Het werkboek bestaat uit drie delen:

1. VIA CURSORISCH

In VIA Cursorisch werkt de student aan de vijf vaardigheden die hij bij zijn examen Nederlands moet beheersen. Deze vaardigheden worden apart van elkaar aangeboden. De student werkt met behulp van opbouwopdrachten stap voor stap toe naar examenopdrachten die zijn afgestemd op de examens Nederlands.

2. VIA BEROEPSGERICHT

In VIA Beroepsgericht past de student de vaardigheden toe die hij bij VIA Cursorisch geleerd heeft. De vijf examenvaardigheden worden gecombineerd aangeboden in een beroepsgerichte context. Daarnaast verzamelt de student bewijsstukken voor in zijn taalportfolio.

3. VIA TOETSEN

In VIA Toetsen maakt de student voor elke examenvaardigheid een aantal oefentoetsen. De vraagstelling en opdrachten in de oefentoetsen zijn afgestemd op het centraal examen (CE) en het instellingsexamen (IE). Elke oefentoets wordt voorbereid met behulp van een stappenplan of een aantal voorbereidingsvragen.Op Studiemeter.nl is een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar met didactische tips voor de docent.

THEORIE

In het werkboek wordt regelmatig verwezen naar het VIA Handboek. In het VIA Handboek is alle theorie verzameld die nodig is bij het maken van de opdrachten in het werkboek. Het ISBN van de meest recente uitgave van het VIA Handboek is ISBN 978-94-90998-509.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: