Waar filosofen van houden

Jan Bransen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar filosofen van houden

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 9789491693915, geïllustreerd, 96 blz.,
Formaat: 18.0 (h) x 11.9 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 147 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Melissa van Amerongen

beschrijving

Jan Bransen, onder meer bekend van zijn boek Word zelf filosoof, denkt hardop na over de plaats van de filosofie in de huidige multiculturele kennis- en participatiesamenleving. Hij laat zien dat dit een kwestie is die ieders aandacht verdient en die juist op dit moment even spannend is als de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de toekomst van de Europese Unie, het wereldkampioenschap voetbal of het Eurovisie Songfestival.
De traditionele hegemonie van de academische filosofie wankelt immers onder de druk van de publieksfilosofen, die het zelf weer moeilijk hebben met de kritische blik van wetenschappers en intellectuelen. In dit instabiele en innerlijk verscheurde krachtenveld neemt Bransen het op voor iedereen die een pas op de plaats durft te maken en die oprecht een vraag aan zichzelf durft te stellen.
Bransen laat zien dat filosofie een mentaliteit is, een mentaliteit die we allemaal kunnen ontwikkelen en die we allemaal kunnen waarderen, een mentaliteit die in ieder mens en in iedere beroepsgroep op zijn plaats is. De vraag die Bransen zichzelf stelt is hoe onze samenleving goed voor die mentaliteit zou kunnen zorgen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.