Beter weten

Filosofie van het ecohumanisme

Floris van den Berg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Beter weten

paperback/ gebrocheerd: € 28.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491693687, 716 blz., September 2015
Formaat: 23.6 (h) x 15.4 (b) x 5.7 (d) cm. Gewicht: 1129 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Klimaatverandering, dreigende zoetwaterschaarste, botsing tussen de vrije wereld en de islam, mondiale mensenrechtenschendingen, uitputting van grondstoffen, het wankele economische systeem: de problemen waar wij voor staan zijn moeilijk te bevatten. Kan de filosofie helpen om houvast te vinden in een snel veranderende wereld?
In Beter weten brengt Floris Van den Berg tal van de grote problemen samen in een consistente, rationele en holistische visie. Hoe moet ik mijn leven leiden? Hoe ziet een rationeel doordacht wereldbeeld eruit? Dat levert een monumentaal, grensverleggend en fascinerend denkavontuur op over de grote vragen van het leven waarin Van den Berg elementen uit liberalisme, humanisme, scepticisme, wetenschappelijke naturalisme maar ook atheïsme en veganisme verbindt.
De koppelingen van atheïsme aan veganisme, en humanisme aan duurzaamheidsdenken zijn verrassend, vernieuwend en uitdagend. Maar ook noodzakelijk. Van den Berg spoort aan tot fundamentele veranderingen, in de samenleving, in het economisch systeem, in ons denken en, niet te vergeten, in ons handelen.

Floris Van den Berg (1973) is filosoof en, zoals hijzelf zegt, dus atheïst en veganist. Hij is auteur van onder meer Hoe komen we van religie af?, Filosofie voor een betere wereld, en De vrolijke veganist.

'Een uitdagend boek, geschreven in een levendige en voor iedereen toegankelijke stijl. Ik hoop dat het veel lezers aan zal trekken die activisten zullen worden in de strijd om een betere wereld.'
De Australische topfilosoof Peter Singer over Van den Bergs Philosophy for a better world


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Beter weten

paperback/ gebrocheerd: € 27.99
Klimaatverandering, dreigende zoetwaterschaarste, botsing tussen de vrije wereld en de islam, mondiale mensenrechtenschendingen, uitputting ...

Meer boekennieuws op Facebook.