Aardse mystiek

inleiding in de filosofie van de verwondering

Arnold Ziegelaar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aardse mystiek

paperback/ gebrocheerd: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491693557, 288 blz., June 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 611 gram.

Uitgever: ISVW

redactie: Hester Eymers

beschrijving

Bestaat er zoiets als aardse mystiek - een levensbeschouwing die niet zweverig is en die in harmonie is met het redelijke denken? Filosoof Arnold Ziegelaar betoogt van wel. In de loop van de geschiedenis hebben tal van filosofen verslag gedaan van eenheidservaringen, kosmische ervaringen of ervaringen van tijdelijke eeuwigheid. Ze verwerkten deze ervaringen in hun filosofie van de levenskunst.
Vrijwel alle grote denkers hadden oog voor wat Ziegelaar 'het bestaansmysterie' noemt. Klassieke denkers keken verwonderd naar de kosmos, terwijl moderne denkers het bestaansmysterie proberen te naderen met termen als existentie, authenticiteit en moraliteit. Voortbouwend in deze traditie ontwikkelt Ziegelaar een kleine filosofie van de verwondering.

Arnold Ziegelaar studeerde aanvankelijk natuurkunde, maar studeerde af als filosoof bij de Universiteit Leiden. Hij is als docent filosofie werkzaam in het hoger onderwijs. Zijn interesse ligt vooral bij metafysica, bewustzijnsfilosofie en filosofie van de levenskunst.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.