Het agoramodel

de wereld is eenvoudiger dan je denkt

René Gude

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het agoramodel

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 9789491693540, 128 blz., April 2015
Formaat: 17.9 (h) x 11.9 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

redactie: Florian Jacobs; Babs van den Bergh

beschrijving

De wereld is complex, maar zit toch eenvoudiger in elkaar dan je denkt. Want welke weg je ook neemt in het leven, je belandt toch altijd weer in dezelfde soorten gebouwen. We leven in privéhuizen, werken in private gebouwen, we organiseren onszelf rond publieke gebouwen en we besturen de samenleving vanuit politieke gebouwen. Om het leven in deze vier levenssferen goed te laten verlopen, laten we ons coachen in vier trainingsgebouwen: de school, de tempel, de kunstinstelling en het sportpaleis.

De soort gebouwen zijn rond ieder centraal plein (agora) van iedere stad waar ter wereld ook te vinden, stelt Denker des Vaderlands René Gude. Als je je makkelijk wilt bewegen in het leven, dan moet je afrekenen met je agorafobie. Steek het plein eens over, loop eens fysiek of mentaal zo'n ander gebouw binnen en verdiep je aldus in de andere levens- en trainingssferen. Dat is de kortste weg naar 'bildung', oftewel persoonlijke ontwikkeling.

René Gude is Denker des Vaderlands en oud-directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Over hem verschenen twee bestselling filosofieboeken bij ISVW Uitgevers: Stand-up filosoof van Wilma de Rek en 'Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het' van Wim Brands.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.