Stand-up filosoof

de antwoorden van Rene Gude

Wilma de Rek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Stand-up filosoof

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789491693014, geïllustreerd, 128 blz., March 2013
Formaat: 21.1 (h) x 14.7 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 254 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

beschrijving

Stel René Gude een vraag en hij geeft origineel antwoord vol humor en filosofische wijsheid. Het maakt Gude tot misschien wel de meest spraakmakende Nederlandse filosoof van dit moment. Hij maakt deel uit van filosofisch elftal van Trouw, geeft lezingen op Lowlands, spreekt in filosofische cafés, treedt op bij TEDx en schrijft vaak in Filosofie Magazine, het tijdschrift waarvan hij hoofdredacteur was voordat hij als directeur bij Internationale School voor Wijsbegeerte aantrad. En hij heeft nog maar één been. Het andere werd een jaar geleden geamputeerd, toen de kanker terugkeerde. Toch zal hij ook dit jaar tijdens de Filosofienacht weer aan stand-up philosophy doen: losjes improviserend de (levens)vragen van het publiek beantwoorden door te putten uit de opgedane wijsheid en de schatkamer van de filosofie.
Voor dit boek vuurde Wilma de Rek, journalist van de Volkskrant, honderden vragen af op René Gude. Ze gaan over leven, liefde, cynisme, kennis, aardigheid, de ander, de naderende dood, de (on)tembare ziel, diep-menselijke emoties en veel meer.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHet aardige aan Stand-up filosoof is dat Gude niemand naar de mond praat en ook niet speciaal de bedoeling heeft om andere denkers de les te lezen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.