Ridder Zeldenmoed

Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn

Josina Intrabartolo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ridder Zeldenmoed

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789491687549, geïllustreerd, 96 blz., February 2018
Formaat: 24.3 (h) x 17.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

Uitgever: Scrivo Media

illustrator: Martine Goudappel

beschrijving

Deze herziene editie is opnieuw vormgegeven met een mooi, nieuw omslag en illustraties van Martine Goudappel.

Fragment: 'Ik weet trouwens toch al dat ik nooit een goede ridder zal zijn.'
'Huh, waarom zou jij geen goede ridder zijn?'
Tristan haalt zijn schouders op.
'Dat zegt mijn vader. Die noemt me altijd Ridder Zeldenmoed.'

De gevoelige Tristan wil niets liever dan ridder worden. Daarom is hij page -leerlingridder- op het kasteel van zijn oom Lodewijk. Samen met zijn vriendinnetje Marike heeft hij het prima naar zijn zin. Maar zijn rustige leventje wordt verstoord wanneer heer Lodewijk besluit om een wedstrijd te houden tussen zijn twee pages. Als er dan ook nog een dief lijkt te zijn op het kasteel, bedenkt Ridder Zeldenmoed een heldhaftig plan.

Avontuurlijk boek voor (hoog)gevoelige kinderen. Met als extra achterin: tips om hooggevoeligheid te herkennen en ermee om te gaan.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatTristan is een jongen die als page werkt op het kasteel van zijn oom. Tristan wordt door zijn vader ‘ridder Zeldenmoed’ genoemd, omdat hij gevoelig en voorzichtig is en later dolgraag ridder wil worden. Vader denkt niet dat dat gaat lukken; hij vindt Tristan maar een bangerik. Zijn oom heeft er meer vertrouwen in en organiseert een wedstrijd waaruit moet blijken wie de beste page van het kasteel is. Zou Tristan de strijd kunnen winnen? Dit spannende boek vol onverwachte avonturen bestaat voor het grootste gedeelte uit een vlot lopend, goed geschreven verhaal. Op enkele bladzijden achterin wordt de link gelegd naar hooggevoeligheid, met veel informatie en écht bruikbare tips. Met eenvoudige, kleine zwart-witillustraties. Hoewel dit verhaal zich afspeelt in lang vervlogen tijden, heeft het een eigentijds karakter en draagt het een boodschap uit die ook nu nog gehoord mag worden. Voor sommige kinderen zijn de gevoelens en gevoeligheid van Tristan wellicht herkenbaar. De positieve boodschap kan dan een steentje bijdragen aan het vergroten van de moed en het zelfvertrouwen. Vanaf ca. 9 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.