Sterk voelen op het werk

handboek voor de (hoog)sensitieve werknemer

Eveline Baar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sterk voelen op het werk

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491687419, geïllustreerd, 220 blz., March 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 558 gram.

Uitgever: Scrivo Media

beschrijving

Als (hoog)sensitieve werknemer beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten die met jouw gevoeligheid samenhangen. Daarmee vorm je een grote meerwaarde voor de organisatie. Maar hooggevoeligheid kent ook zijn schaduwkanten. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in een turbulente, veeleisende omgeving. Wanneer dit te veel energie vergt, komen zowel je kwaliteiten als jijzelf in het gedrang.
Dit praktische, vlot leesbare handboek biedt inzicht, handvatten en tips. Inzicht in hoe jouw gevoeligheid 'werkt' op het werk. Handvatten om bewust om te gaan met zowel je kwaliteiten als je valkuilen. Tips waarmee je op de werkvloer direct aan de slag kunt. Zodat je (je) sterk mag voelen op je werk.

Eveline Baar is werkzaam als HR-manager binnen een grote maatschappelijke organisatie. Zowel vanuit haar functie als uit haar persoonlijke situatie (her)kent zij de kwaliteiten en strubbelingen van hoogsensitieve werknemers.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk. Als hoog sensibele persoon (HSP-er) heb je een ander zenuwstelsel, waardoor je (zintuig)prikkels eerder waarneemt, intenser ervaart en diepgaander verwerkt. Het is een persoonlijkheidskenmerk waarmee je moet leren leven, aldus de auteur (ook HSP-er). Eerst legt ze uit waaraan je HSP'ers kunt herkennen en wat de sterke en zwakke punten zijn van HSP'ers op het werk. Vervolgens geeft ze veel tips en aanknopingspunten om je sterker te voelen (veerkrachtiger reageren) op de werkplek. Deze variëren van voeding tot gedrag, van attitude tot mindset en van antroposofie tot huisarts. Ook gaat ze in op de diverse HSP-types en hun specifieke problemen om passend werk te vinden. Dit gelet op de passie, roeping of bestemming die HSP'ers kunnen kiezen en de consequenties daarvan. In het laatste deel van dit studieboek vertelt de auteur hoe je het beste kunt omgaan met HSP en hoe je (ongewenst) gedrag kunt bijsturen. Uitgebreid overzicht over mogelijkheden en beperkingen van HSP'ers, met veel voorbeelden over uiteenlopende werksituaties (mbo-niveau).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.