Als kanker je gezin treft

tips om kinderen te ondersteunen

Leoniek van der Maarel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als kanker je gezin treft

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789491687099, geïllustreerd, 80 blz., March 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 295 gram.

Uitgever: Scrivo Media

beschrijving

Bij de diagnose kanker staat je wereld even stil. Maar het dagelijkse gezinsleven gaat wel door. Een belangrijke vraag waar je als ouder mee te maken krijgt, is: hoe gaan we met de kinderen om? Wat vertellen we wel en wat niet? En wat kunnen we aan reacties verwachten?

Leoniek van der Maarel geeft in dit boek tips aan ouders die te maken hebben met kanker in hun gezin: bij een van de ouders of kinderen. Helder en concreet legt ze uit wat je kunt doen om de kinderen goed te begeleiden in deze moeilijke situatie.
Ook bedoeld voor leerkrachten, verzorgers en mensen uit de omgeving van het getroffen gezin.

Leoniek van der Maarel is orthopedagoog en begeleidt al jaren kinderen die te maken krijgen met ziekte of verlies in het gezin. Zij werkte onder meer mee aan het KRO-televisieprogramma 'Liefde voor later'.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatKinderen, van wie een van de ouders kanker krijgt (en daaraan zelfs sterft), kunnen het ontzettend zwaar hebben. Hun veilige leventje is niet zo veilig meer. Hoe help en/of troost je zulke kinderen? Voor veel mensen een groot probleem. De auteur van dit boek heeft er haar werk van gemaakt. Zij is een orthopedagoge, die zulke kinderen begeleidt als het nodig is. En ze schreef een boek in rechtstreekse, eenvoudige taal over het onderwerp: korte teksten met enkele mooie foto's. Achterin een uitgebreide lijst van boeken voor kinderen over het moeilijke onderwerp en ook een kortere lijst voor volwassenen, benevens een relevante lijst met websites. Ook al zijn álle kinderen verschillend, toch zijn er veel bruikbare tips, aangevuld dikwijls met korte voorbeeldverhaaltjes, die mensen kunnen helpen hun kinderen te begeleiden in het hele proces. Het allerbelangrijkste is toch wel de ernstige ziekte en dood bespreekbaar te houden. Met andere woorden: de kinderen laten praten over het ingrijpende gebeuren, ook als het erop lijkt dat ze er niet mee bezig zijn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.