Emma

hoedster van Wilhelmina's erfenis

Irene Diependaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Emma

gebonden: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491683053, geïllustreerd, 440 blz., November 2013
Formaat: 24.3 (h) x 16.8 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 986 gram.

Uitgever: Totemboek

beschrijving

Was koningin Emma een liberaal georiënteerde vrouw die met 'public relations' het Nederlandse koningschap populair wilde maken? Archiefstukken uit het door haar gerevitaliseerde Koninklijk Huisarchief en andere archieven in binnen- en buiten- land vertellen een ander verhaal.

Emma was acht jaar lang de hoedster van een kostbare erfenis: het Nederlandse koningschap. Deze erfenis wilde zij zo goed mogelijk overdragen van haar echtgenoot Willem III aan haar minderjarige dochter Wilhelmina. Dat was niet gemakkelijk: Willem III en zijn zonen hadden het aanzien van het koningschap geschaad.

In dit boek maakt Irène Diependaal aan de hand van nauwkeurig archiefonderzoek een historische reconstructie van de wijze waarop Emma haar weg zocht. Zij toont een realistisch in het leven staande vrouw die gedreven werd door adellijke codes en de wens om recht te doen aan Oranjetradities.
Emma leidde Wilhelmina op voor een inhoudelijk koningschap met een missie. De regentes zette daarmee een koers uit waarvan onderdelen tot in de 21e eeuw herkenbaar zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.